De verschillende soorten e-liquid

E sigaret

Wanneer je gebruik maakt van een e-sigaret, zul je ook regelmatig te maken hebben met e-liquid. Zo is de e-liquid hetgeen dat wordt verdampt en bepaalt dat grotendeels de smaaksensatie. Wanneer je net begint te dampen zul je de termen PG VG regelmatig te horen krijgen. Dit omdat elke e-liquid is opgebouwd uit VG en PG. 

Wat zit er in de vloeistof?

PG/VG worden gebruikt in verschillende producten. Zo vind je deze stoffen ook terug in voedingsproducten, geneesmiddelen en cosmetica. De PG/VG worden voornamelijk gebruikt voor de smaak. Daarnaast zijn er ook nog andere gunstige eigenschappen. Zo is het transparant en heeft het weinig smaken. Daarnaast verdampen de stoffen wanneer het wordt verhit. Deze twee stoffen zijn daarom ideaal voor de e-sigaret

E sigaret

Welke verhouding moet ik nemen?

Wanneer je wilt dampen, bepaalt de PG/VG-verhouding grotendeels het genot. Zo brengt de verhouding andere smaaksensaties met zich mee. Als je zelf een smaak wilt creëren, zul je hier rekening mee moeten houden. Bij het kopen van een smaak is het ook verstandig om hiernaar te kijken. Bij een verhouding waarbij er meer PG dan VG in zit, ervaar je meer een throat hit. Echter, wanneer je op zoek bent naar grote wolken en een zacht gevoel, zul je een e-liquid moeten kopen met meer VG dan PG erin. Zo kun je met een percentage VG van 70% of hoger erg volle dampwolken creëren.