Fruitmand verzenden; een kleine moeite

kidsmandToevallig hoorde ik dat ze in het ziekenhuis lag, mijn vroegere buurvrouw. Ik had altijd goed met haar op kunnen schieten, we waren bijna vriendinnen. Maar toen ze verhuisd was, zagen we elkaar niet meer. De eerste maanden had ik het gewoon te druk. Daarna bleef ik het net zo lang uitstellen tot ik me begon te schamen. Ik durfde niet meer. Maar nu ligt ze in het ziekenhuis. Ik wil iets doen, maar weet niet wat ze ervan vindt als ik haar kom bezoeken. Dan weet ik het: ik ga een fruitmand verzenden. Een mooie, volle fruitmand. Met een aardig briefje erbij.

Een week later vind ik een ouderwetse brief op de mat. Van haar. Ze schrijft dat ze erg verrast was door mijn gebaar. “Een fruitmand verzenden, dat is nou echt iets voor jou. Zo lief!” Ik glimlach als ik het lees en ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het was toch zo’n kleine moeite. In de brief nodigt ze me ook voorzichtig uit om op bezoek te komen. Deze keer stel ik het niet uit. Dezelfde avond nog ga ik naar het ziekenhuis. Daar ligt ze bleekjes in het witte bed, met naast zich op het nachtkastje de bijna lege fruitmand. We praten bij tot ze moe is en als ik weg ga weet ik dat ik een vriendin terug heb. Tevreden denk ik: het was echt een heel goed idee om haar die fruitmand te sturen!

vrouwenmand stampen-maar-mand