Waar staan Taylor gitaren bekend om

Taylor Gitaren staan bekend om hun unieke klank. Alle elementen van dit merk dragen bij aan de unieke klank die dit instrument geeft. Met alle verschillende gitaren en merken die er momenteel op de markt te vinden zijn, is het als beginner en als gevorderde vaak lastig om te bepalen welke soort past bij jou. Een van de merken die de markt al decennia lang domineert, zijn Taylor Gitaren. Dit merk bestaat al meer dan 40 jaar en het is het merk waar veel bekende artiesten voor kiezen. Ben jij benieuwd wat dit merk zo goed maakt en waarom jij de volgende keer voor dit merk moet kiezen? In dit artikel hebben al deze punten voor jou op een rijtje gezet. 

De Taylor gitaren

De Taylor gitaren zijn ontworpen vanuit het perspectief van een echte gitarist. Alle details zijn zorgvuldig samengesteld om bij te dragen aan een geweldige speelervaring en een unieke klank. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatief klankhout. Een ander groot voordeel van dit merk is dat de gitaar is ontwikkeld voor vrijwel iedere doelgroep. Het maakt niet uit of jij een beginner of een expert bent, deze gitaar zal je op alle niveaus een geweldige ervaring geven. Een van de grote aantrekkingskrachten van de Taylor gitaren, is dat de kwaliteit zowel in de goedkoopste als in de duurste gitaren terugkomen. Je hoeft dus niet gelijk een fortuin uit te geven om van de kwaliteiten van dit merk te genieten. Het maakt niet uit welke gitaar je van dit merk oppakt, je wordt iedere keer weer verrast van de hoogwaardige kwaliteit

Ze worden beter met de leeftijd

De Taylor gitaren zijn net als wijn, hoe ouder ze zijn, hoe beter ze worden. Dit is een geweldig aspect, want de gitaar zal letterlijk met jou mee groeien. De ontwerpers van de deze gitaren hebben dit mogelijk gemaakt doordat ze gebruik maken van geweldig klankhout en kwalitatieve onderdelen. De afwerking van iedere gitaar is licht en hoe langer je de gitaar gebruik, hoe lichter deze wordt. Ieder jaar droogt het hout verder uit en verwijdert het meer watermoleculen. Hoe meer watermoleculen er aanwezig zijn in het hout, hoe meer ze de geluidsgolven tegenhouden. Zodra je jouw gitaar al een aantal jaren in jouw bezit hebt, zal je merken dat de geluiden steeds beter klinken. Trillingen en klanken worden steeds gevoeliger en unieker.

Ze zijn de investering waard

Ondanks dat het Taylor gitaren duurder zijn dan andere merken op de markt, is het de investering zeker waard. Iedere gitaar van dit merk is verfijnd en afgewerkt in de beste manier mogelijk. Wanneer je een gitaar van dit merk koopt, heb jij zekerheid dat je een gitaar in jouw bezit hebt die een heel leven met je meegaat. Dit klinkt overdreven, maar het is zeker de waarheid. Uiteraard is het voor echte beginners een betere investering om eerst met een goedkoper model te testen, voordat je vastklemt aan een duur model. Voor alle semi-ervaren en ervaren gitaristen is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een geweldig merk als Taylor. Ga eens langs bij Gooise Gitaren om de Taylor gitaren van dichtbij te zien en in het echt te horen.