Brievenbusdoosjes: een slimme oplossing voor kleine pakketten

duurzaam pakket

Brievenbusdoosjes zijn doosjes die je kunt gebruiken om producten in op te sturen en door de brievenbus passen. De afgelopen jaren is er een hele grote stijging in het aantal pakketten dat verstuurd wordt. Steeds meer winkels hebben een webwinkel en steeds meer mensen bestellen online in plaats van dat ze naar de winkel gaan. Het versturen van producten wordt meestal in dozen gedaan. Meestal zijn dat dozen die niet door de brievenbus passen. Toch is er een slimme optie voor kleinere pakketten en wel de brievenbusdoos. Wanneer een brievenbusdoos een slimme keuze is vertellen we je in dit artikel.

Wat zijn brievenbusdoosjes?

Brievenbusdoosjes zijn, zoals de naam al zegt, doosjes die door de brievenbus passen. Bij het versturen van kleine en lichte producten zijn ze een oplossing waar vaak niet aan gedacht wordt. Misschien herken je dat wel als je wel eens online producten bestelt. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat er een enorme doos om de producten zat. Zonde van de verspilling van het karton en zonde van de bezorging die dan ineens een stuk ingewikkelder wordt. Brievenbusdozen zijn ideaal voor het versturen van kleine, platte artikelen. Je kunt hierbij denken aan boeken, cd’s, dvd’s en ook aan al voorverpakte artikelen die klein en plat zijn. Dat kunnen sieraden zijn maar ook make-up producten zoals mascara en nagellak.

Waarvoor gebruik je ze?

Brievenbusdoosjes zijn een slimme oplossing om op een heel eenvoudige manier kleine en lichte pakketjes te versturen. Je kunt er documenten mee versturen en allerhande kleine producten. Grote voordeel van deze manier van een pakket versturen is dat er niemand thuis hoeft te zijn op het moment dat het pakket bezorgd wordt. Dat is makkelijk voor de verzender en makkelijk voor de ontvanger. Die hoeft niet te wachten tot het pakket bezorgd is, maar kan gewoon zijn eigen ding doen. Daarbij zijn de verzendkosten van brievenbuspakketjes lager dan die van pakketten die niet door de brievenbus passen. Dus het is ook nog eens een voordelige optie. De dozen zijn zo ontworpen dat ze door elke goedgekeurde brievenbus passen. Je kunt de brieven gewoon frankeren met postzegels of de code van online zegels. Als je waardevolle producten verstuurt, is het aan te raden om de verzending te verzekeren.

Wat is de capaciteit van brievenbusdoosjes?

Brievenbusdoosjes hebben als belangrijkste vereiste dat ze door de brievenbus moeten passen. De maximale afmetingen zijn 380mm bij 265 mm bij 32 mm. Het gewicht van het pakket mag niet hoger zijn dan 2 kg. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De standaardmaten die je kunt krijgen zijn: A4+, standaard A4, A5 en A6 formaat. Je kunt ze krijgen in standaard karton bruin of wit. Verder zijn ze ook nog in allerlei leuke kleuren te krijgen. Er is altijd wel een doos die past bij datgene wat je wilt versturen. Zo lang je je houdt aan het maximale gewicht en de maten. Als je aandacht voor het milieu hebt kun je ook kiezen voor een variant van gerecycled karton.